Reunies van Nederlandse Rossiter schepen

Dit jaar gelukkig weer een reunie met schepen: de reunie 2018 werd op 14 en 15 september in Workum gehouden. Vier Curlews (Godwit, Courlis, Big Pumpkin en Gratie) en een Pintail (Burleske) waren aanwezig in het kommetje voor de sluis. Op zaterdag 15 september werd bij een frisse westenwind gezeild en werd eens geen 'Race' maar een 'photoshoot'  gehouden.  Bevestigd werd weer eens dat Rossiter schepen heel fotogeniek zijn. Zie het album hieronder.
Voor de organisatie van reunies heeft Teun het stokje overgedragen aan Jan Sjoerd. Zaterdagavond werd gezamenlijk gedineerd en werd Teun bedankt voor zijn jarenlange inspanningen voor Rossiter schepen en voor zijn rol als vraagbaak voor Rossiter schippers en organisator van reunies.


Klik op de foto voor een webalbum.

 

2016: De reunie 2016 werd gehouden in het weekend van 2-4 september. Op zaterdagmorgen 3 sep lagen er 4 Curlews (Godwit, Big Pumpkin, Gratie en Merlijn) en 2 Pintails (Burleske en Festina Lente) in het kommetje voor de sluis van Workum. De slechte weersverwachting voor zondag (de festiviteiten op de Afsluitdijk werden afgelast) maakte dat de meeste schippers zaterdag niet naar Stavoren voeren, maar de thuishaven opzochten en per auto naar het gezamenlijk diner kwamen. Jammer, maar zondag bleek het een verstandige keuze. Op zaterdag werd er nog mooi gezeild en aangenaam gezamenlijk gegeten bij de Visserman in Stavoren.


Klik op de foto voor een webalbum.

 

2015: De reunie 2015 werd gehouden in het weekend van 3/4/5 september 2015.  Vrijdag kwamen we met zeldzaam beroerd herfstweer bijeen in het kommetje voor de sluis van Workum, Zaterdag werd met een frisse bries naar Stavoren gevaren, waar de haven grotendeels leeg was door het najaarsweer. Ruim tijd voor palaver en borrel, waarna gezamenlijk gegeten werd. 

Klik op de foto voor een webalbum:

 

  

 

 

 

2014: De reunie 2014 werd gehouden op zaterdag 6 september in Workum in het kommetje voor de sluis. Wegens ernstig gebrek aan wind werd de 'Race' geschrapt en werd er dus ruim gepalaverd en een alternatief programma gevolgd: bezoek aan Scheepswerf De Hoop, wandelen en/of fietsen, gevolgd door borrel en diner.

Klik op foto voor webalbum: 

2013: De reunie 2013 werd gehouden op zaterdag/zondag 14 en 15 september in de oude haven van Stavoren. Op zaterdag zat het weer tegen: voortdurende regen en een tot 7 Bft toenemende wind zorgden ervoor dat voor het eerst geen 'Race' gehouden werd en dus zeer uitgebreid palaver werd gehouden, met aansluitend borrel en diner. Ruime gelegenheid tot bijpraten dus. Op zondag klonk het weerbericht dreigend, maar zon en een mooie zeilwind gaven een mooie thuisreis.

Klik op foto voor webalbum: 

De reunie 2012 werd gehouden op zaterdag 15 september in de Oude Haven van Stavoren. Het beroerde weer van vrijdag was er debet aan dat het aantal boten bescheiden was, maar de opkomst met andere transportmiddelen was goed. Zaterdagmiddag werd met de Pintail 'Blau Stirns', de Curlew 'Gratie' en de Laurent Giles 44 'Ocean Goose' gevaren met een mooie wind van Stavoren naar Breezanddijk en terug, waarna tijdens borrel en diner uitgebreid werd bijgepraat. 

Klik op foto voor webalbum: 

De reunie 2011 werd gehouden op zaterdag 10 september in de oude haven van Stavoren. Na het palaver en de koffie werd gezeild naar de KR-A boei boven De Kreupel en terug. De Rossiter-gebouwde Laurent Giles 44 kwam uiteraard als eerste terug. Suze zeilde goed, maar kwam niet in de buurt van de KR-A ton. Godwit won dus dit jaar de Curlew klasse.

Klik op foto voor webalbum: